ΤΟ ΓΛΩΣΣΑΡΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ

isotita

Αριστερος:
ειναι κατα κανονα αυτος που θελει να γινει δεξιος, να βολευτει, αλλα δεν εχει καταφερει ακομα να κανει την αρπαχτη του. Παραδοπιστος και εθελοδουλος στον ιδιο βαθμο με τον δεξιο, δεν εχει κανενα προβλημα να πουλιεται (
απεναντιας, το θεωρει ηθικο του χρεος), αρκει ο μισθος να ειναι καλος και να του κολανε τα ενσημα.

Δε μπορει καν να διανοηθει οτι οι ανθρωποι μπορουν αμεσα να απορριψουν τις εμπορευματικες και ιεραρχικες σχεσεις. Συμμετεχει ολοψυχα στη θρησκεια της Ιεραρχιας, και στο κορυφαιο δογμα της, την Οικονομια. (Ιεραρχια= η Ιερη Αρχη. Οικονομια= το Ιερο Εμπορευμα.) Δεν θεωρει απανθρωπo ή εξευτελιστικo να πουλανε οι ανθρωποι τη ζωντανη τους δραστηριοτητα, να υποβιβαζονται σε μηχανες για τα κερδη των αρχοντων. Αντιθετως, την ιδιοτητα του εμμισθου ρομποτ τη θεωρει δικαιωμα και ευσημο. Ταυτοχρονα ρητορευει περι ελευθεριων και δικαιωματων.

Αν στα νιατα του λιβανιζε τον Μπρεζνιεφ και τον κρατικο καπιταλισμο των γκουλαγκ, στα γεραματα του ομνυει στις εταιρειες, στον εκδημοκρατισμο της καταναλωσης, στη δημοκρατια των αφεντικων και των πουλημενων (ή/και στο ‘‘ελλας – ελληνων – χριστιανων’’).

Αν ο μπατσος ή ο δημοσιογραφος ειναι το δεξι χερι του αφεντικου, το αριστερο του χερι ειναι ο αριστερος. [Για μια γλαφυρη εκθεση του αριστερου σαδομαζοχισμου, και για το κατα ποσο διαφερει ο αριστερος απο τον δεξιο, δες στο Ριζοσπαστη το διηγημα: ‘‘Το λάθος τηλεφώνημα ενός φονιά’’.] http://goo.gl/Gb6lG

.

.

Φιλελευθερος:
ο φρονων οτι καθε ανθρωπος δικαιουται να απολαμβανει συγκεκριμενα (περιορισμενα αλλά σημαντικα) δικαιωματα και ελευθεριες, υπο τους εξης απαραβατους ορους: να ορκιζεται πιστη στο Θεο-Εμπορευμα και στο Αγιο Πνευμα-Χρημα, να αποδεχεται την ανισοτητα και την εμπορευματοποιηση των ανθρωπων, να υποτασσεται στην ολιγαρχια.

Συχνα κανει εκκληση στο μαζοχισμο σου, εμφανιζοντας τον κομφορμισμο και τη μοιρολατρικη αποδοχη της εκμεταλλευσης ως ‘‘υπευθυνοτητα’’, ‘‘δημοκρατικο ηθος’’, ‘‘πολιτικο πολιτισμο’’. Αν γινεις ενοχλητικος για το καθεστως, θα σε ορισει ως ‘‘ακραιο’’, ‘‘μηδενιστη’’, ‘‘αναρχοφασιστα’’, ‘‘σταλινικο’’, ή εγκαθετο διεφθαρμενων κυκλωματων της ‘‘καθυστερησης’’. Οντας ιεροκηρυκας του Εμπορευματος, θα στιγματισει ως αμαρτωλο οποιον λειτουργει ‘‘αντιδημοκρατικα’’ και ‘‘ανορθολογικα’’, δηλαδη οποιον υπονομευει τη φεουδαρχια των εταιρειων και την εκμεταλλευτικη ‘‘νομιμοτητα’’. Σκιζει τα ρουχα του καταγγελοντας τη ‘‘βια’’, αλλα την εκμεταλλευση δεν τη θεωρει βια.
―Ευτυχης ο πνευματικος ανθρωπος που οι δημοκρατικες του αρχες και ευαισθησιες, η σωφροσυνη και η μετριοπαθεια του, καταληγουν παντα να ευνοουν το συμφερον των χορηγων του, την αγορα και τους ισχυρους._Δες: Ο Αυλικος Διανοουμενος http://goo.gl/6qLDI

.
Νεοφιλελευθερος:

ο αρπαγας και ανθρωποφαγος που υποκρινεται τον φιλελευθερο.
.

.

Κοινοβουλευτικη δημοκρατια:
-Η φεουδαρχια των εταιρειων.
[Βουλευτες: οι εκλεγμενοι αυλικοι των βαρωνων- μεγαλομετόχων.]
-Η εφαρμογη της θρησκειας του χρηματος στο ‘‘πολιτικο’’ πεδιο.
-Η πιο προωθημενη μεθοδος διαβουκολησης, η μεταμφιεση της ποιμενικης σε πολιτικη.
[Ψηφοφορος: αυτος που απολαμβανει την ελευθερια να ειναι εμπορευμα, να πουλαει τη ζωη του στην αγορα εργασιας, και δικαιουται να ψηφιζει τις κλικες των αφεντικων που τον αγοραζουν και τον πουλανε.]
-Η απατη, ο εκβιασμος, η εξαγορα, ως εργαλεια καθυποταξης και εξαχρειωσης.

-Η εξασφαλιση της ‘‘δημοκρατικης’’ καταναλωτικης ευδαιμονιας των υπηκοων με την υποδουλωση των μεταναστων, αλλα κυριως με τη μεταθεση της δουλικης εργασιας σε αλλο ημισφαιριο, μεσω του συνεταιρισμου με δουλοκτητικα καθεστωτα, οπως το κινεζικο.
-Η δημοκρατια των αφεντικων και των πουλημενων, η εμπορευματικη δημοκρατια.

Στο ατομικο επιπεδο, ο προσαρμοσμενος λεγοντας ‘‘δημοκρατια’’, εννοει τις καταθεσεις του και τις επενδυσεις του.
Στα 1950, ο δουλοφρων και ο παραδοπιστος δηλωνε ‘‘εθνικοφρων’’. Σημερα, δηλωνει ‘‘δημοκρατης’’.
[δες : Το Σωμα της Αυτοδιευθυνσης ]http://goo.gl/hkUn0

.
/

Κυριαρχη ιδεολογια:
ο τροπος που οι αρχοντες νοηματοδοτουν τον κοσμο καθαγιαζοντας το συμφερον τους. Οι εκπεμπομενοι απο το καθεστως μυθοι που ιεροποιουν την κυριαρχια των ποιμενων επι του ποιμνιου. Το software των οιονει ρομποτ.
Το ‘‘αυτονοητο’’, ο ‘‘κοινος νους’’, αυτο που ο μεσος ανθρωπος αντιλαμβανεται ως ‘‘πραγματικοτητα’’, δεν ειναι παρα εσωτερικευση της κυριαρχης ιδεολογιας.
Σε παλιοτερες εποχες, ‘‘αυτονοητο’’ ηταν η παντοδυναμια του ‘‘Θεου’’ και η αντιληψη οτι οι αρχοντες διοριζονται απο το ‘‘Θεο’’. Η Εκκλησια ηταν το κεντρο κατασκευης του ‘‘αυτονοητου’’, το καθεστωτικο κεντρο προπαγανδας.
Σημερα, ‘‘αυτονοητο’’ ειναι η παραγωγη και η καταναλωση ως αυταξιες, η θρησκεια του χρηματος, η ιεραρχια, ο ανταγωνισμος, η εκμεταλλευση. Κεντρο κατασκευης και διαχυσης του ‘‘αυτονοητου’’, της ‘‘πραγματικοτητας’’, ειναι τα media. Η προσαρμογη, ο κομφορμισμος, ειναι ‘‘υπευθυνοτητα’’ και ‘‘ρεαλισμος’’. Οι καθεστωτικοι δημοσιογραφοι και διανοουμενοι ειναι οι συγχρονοι ιεροκηρυκες.

.
.

Πατριωτης:
αυτος που στο ονομα της ‘‘πατριδας’’ υπηρετει τα αφεντικα του, τους ιδιοκτητες της χωρας του. (Σε προηγουμενες ιστορικες περιοδους, αυτος ο τυπος ανθρωπου καλουνταν υπηκοος ή δουλοπαροικος, και υπηρετουσε τους αρχοντες στο ονομα του ‘‘θεου’’ και του επι γης εκπροσωπου του.)

Πατριωτισμος:
ορος που χρησιμοποιουν οι πιστοι της Ιεραρχιας αναφερομενοι στη λατρεια της. (Οροι με παραπλησια σημασια: νομιμοφροσυνη, εθνικοφροσυνη, δημοκρατικοτητα, θρησκευτικη πιστη.) Το ισχυροτερο υποκαταστατο αυτοεκτιμησης που εχει επινοηθει μεχρι σημερα.

Το τσιρακι και ο πουλημενος επικαλειται παντα το καθηκον, παντα υπηρετει ανωτερες αξιες: την πατριδα, το εθνος, το κομμα, το θεο, τη δημοκρατια, την εργατικη ταξη, το σοσιαλισμο, το λαο, την επανασταση. Ολα αυτα τα υψιπετη ειναι βεβαιως προσχηματα για να δικαιολογησει τη δουλοφροσυνη και την αυτοπεριφρονηση του. Οποιος μιλα για καθηκον υπηρετει αφεντικα, ειναι σαδομαζοχιστης και η Ιερη Αρχη ειναι η θρησκεια του.

«Πατριωτης: Αυτος που θεωρει το συμφερον ενος τμηματος σημαντικοτερο απο το συμφερον του συνολου. Το κοροϊδο των πολιτικων και το εργαλειο των κατακτητων.»

Ambrose Bierce: The Devil’s Dictionary

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.